Competitie informatie

-De indeling en het wedstrijdprogramma wordt uiterlijk 14 dagen voor het begin van de competitie op de website van de KNLTB bekendgemaakt. De competitie data zijn te vinden op de KNLTB site.Do.7 april, vrijdag 8 april en zaterdag 9 april zijn de start data. Zoals bekend is de vrijdagavond competitie veranderd i.v.m. grote belangstelling betreft het 5 avonden 8, 22 april, 13, 27 mei en 10 juni.  

-Voor een ingeschreven team is inschrijfgeld verschuldigd. Ook als ze zich terug trekken. Dat moet vooraf betaald worden. Het bedrag is €45,- voor de donderdag en zaterdag en voor de vrijdagavond €32, daar komen de kosten van de ballen nog bij. Rekening volgt via Tim. 

-Op elke competitiedag zijn per thuisspelend team het vereiste aantal banen, zoals vastgelegd in het WB, beschikbaar totdat de wedstrijd is beëindigd (of afgebroken) . Bij voorkeur 2 maar minimaal 1 baan per team met wisselbaan met zelfde toplaag ( gravel /kunstgras/kunstgravel ). Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set; 

-Een vereniging is verplicht voor elk team op elke wedstrijddag een aanvoerder aan te wijzen. Een aanvoerder maakt de opstellingen in onderling overleg is verplicht de dubbelspelcombinaties in volgorde van afnemende speelsterkte op te stellen. Dus sterkste dubbel  eerst. De bepaling van de speelsterkte van een dubbelspelcombinatie gebeurt door optelling van de aan beide spelers toegekende punten in het dubbelspel.

-De aanvoerder van het uitspelende team stelt zich via MijnKNLTB op de hoogte van alle relevante informatie over de uitwedstrijden van zijn team. De aanvoerders zijn  verplicht om

a. de (digitale) ledenpassen van de aanwezige spelers aan elkaar te tonen én
b. vóór het begin van de wedstrijd te controleren of de teamopstelling van het andere team niet in strijd is met bepalingen betreffende de speelgerechtigdheid en/ of de volgorde van speelsterkte.De aanvoerder van het thuisspelende team zal direct na afloop van de wedstrijd (dan wel afgelaste of reglementair niet gespeelde wedstrijd) de uitslagen via MijnKNLTB in voeren.

Dat geldt voor de geheel gespeelde partijen, maar ook voor :

a. de door onvoltalligheid van een team niet gespeelde partijen of
b. gedeeltelijk gespeelde partijen die om andere redenen niet zijn gespeeld (bijvoorbeeld door weersomstandigheden).

-Een door (weers)omstandigheden afgebroken of niet gespeelde wedstrijd wordt uiterlijk op de eerstvolgende inhaaldag (uit)gespeeld. Als een wedstrijd niet wordt (uit)gespeeld, dan wordt de tussenstand omgezet in een eindstand.  Het is verboden gefingeerde uitslagen in te vullen. 

-Een speler mag gebruik maken van een inspeeltijd van vijf minuten. Een speler heeft tijdens de partij geen recht op een rustpauze. Een speler heeft na een partij recht op een rusttijd van max. een half uur 

-Op zaterdag  wordt gespeeld met variabele begintijden. Op de overige dagen dus donderdag (10.00u) en vrijdagavond (19.00u) wordt gespeeld met vaste begintijden. Half uur voor aanvang aanwezig bij de vereniging. (zonder corona maatregelen) 

-De VCL of aanvoerder van het thuisspelende team nodigt de uitspelende teams minimaal 8 dagen voor de speeldatum uit op MijnKNLTB. Als dit niet is gebeurd, neemt de aanvoerder van het uitspelende team contact op met de aanvoerder van het thuisspelende team.

a. De aanvoerder van het thuisspelende team bevestigd schriftelijk de aanvangstijd. Op vrijdagavond is dat 19.00 u 

- Tijdens de KNLTB competitie wordt gespeeld met ITF goedgekeurde ballen. Deze worden een week voor aanvang bij de club bezorgd. Op een competitiedag mag per wedstrijd slechts gespeeld worden met ballen van één bepaald handelsmerk, soort en kleur. De thuisteams mogen de ballen na afloop behouden.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 74 242 2424

TC Park Veldwijk

Kuipersdijk 32
7552 BJ Hengelo

KVK-nummer

8102056